Συμπτώματα αιμορραγίας εγκεφάλου και προκαλούν συμπτώματα αιμορραγίας εγκεφάλου περιλαμβάνουν σοβαρούς πονοκεφάλους, θολή όραση, αδυναμία στη μία πλευρά του σώματος και άκαμπτο λαιμό.

Posted on 31-03-2023 , by: totaldigital , in , 0 Comments

Συμπτώματα αιμορραγίας εγκεφάλου και προκαλούν συμπτώματα αιμορραγίας εγκεφάλου περιλαμβάνουν σοβαρούς πονοκεφάλους, θολή όραση, αδυναμία στη μία πλευρά του σώματος και άκαμπτο λαιμό.

Η αιμορραγία του εγκεφάλου είναι μια ιατρική έκτακτη ανάγκη που χρειάζεται νοσοκομειακή περίθαλψη.

Μια αιμορραγία στον εγκέφαλο είναι γνωστή ως αιμορραγία, η οποία είναι ένας τύπος εγκεφαλικού επεισοδίου. Το είδος της αιμορραγίας εξαρτάται από το πού εμφανίζεται στον εγκέφαλο. Για παράδειγμα, εάν ένα άτομο χτυπήσει το κεφάλι του, μπορεί να βιώσει ένα υποδόριο αιμάτωμα. Εδώ, το αίμα διαρρέει από τις κατεστραμμένες φλέβες στη μεμβράνη που καλύπτει τον εγκέφαλο και προκαλεί πίεση για να συσσωρευτεί.

Αν και η αιμορραγία του εγκεφάλου μπορεί να είναι θανατηφόρα, είναι δυνατή η ανάκτηση. Ένα άτομο μπορεί επίσης να παρουσιάσει μακροπρόθεσμες επιπλοκές, όπως η επιληψία ή τα προβλήματα μνήμης.

Μπορεί να μην υπάρχουν προειδοποιητικά σημάδια αιμορραγίας στον εγκέφαλο. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να συμβεί αφού κάποιος πέσει και χτυπά το κεφάλι του.

Εάν υπάρχει αδυναμία στο τοίχωμα του αιμοφόρου αγγείου, μπορεί να διογκωθεί ή να διογκωθεί, η οποία είναι γνωστή ως ανεύρυσμα. Τα ανευρύσματα μπορούν να σπάσουν ξαφνικά χωρίς προειδοποίηση και να προκαλέσουν αιμορραγία στον εγκέφαλο.

Η σωματική δραστηριότητα ή το στέλεχος μπορεί να προκαλέσει ρήξη ανευρύσματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια αιμορραγία του εγκεφάλου μπορεί να συμβεί εάν κάποιος σηκώσει κάτι βαρύ ή αισθάνεται ένα ισχυρό συναίσθημα, όπως ο θυμός, που προκαλεί την αύξηση της αρτηριακής πίεσης.

Τα συμπτώματα μπορεί να ποικίλουν, ανάλογα με το πού εμφανίζεται η αιμορραγία. Διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου είναι υπεύθυνα για διαφορετικές λειτουργίες, όπως ομιλία, μνήμη ή κίνηση.

Ένα άτομο με αιμορραγία στον εγκέφαλο μπορεί να βιώσει: Sick

  • Σύγχυση
  • Ευαισθησία στο φως
  • Δυσκολία μετακίνηση ή περπάτημα
  • Ανακίνηση
  • Το πέρασμα
  • Ένα άτομο θα μπορούσε επίσης να έχει συμπτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου. Οι άνθρωποι πρέπει να θυμούνται τα σημάδια και τι να κάνουν, χρησιμοποιώντας τη συντομογραφία γρήγορα:

  • Ώρα να καλέσετε 911
  • Το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι ιατρική κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ένα άτομο πρέπει πάντα να καλεί το 911 εάν κάποιος βιώνει συμπτώματα αιμορραγίας στον εγκέφαλο ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

    αιμορραγία του εγκεφάλου από πτώση

    Ένας σοβαρός τραυματισμός της κεφαλής μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία στον εγκέφαλο. Όλα τα σοβαρά τραύματα του κεφαλιού χρειάζονται επείγουσα ιατρική φροντίδα. Οι άνθρωποι με αυτόν τον τύπο τραυματισμού μπορούν:

  • Έχουν αίμα ή υγρό που προέρχεται από τα αυτιά τους
  • Βρίσκουν δύσκολο να μείνεις ξύπνιος
  • rupture

    προκαλούν αιμορραγία στον εγκέφαλο. Τα ανευρύσματα μπορεί να είναι δύσκολο να ανιχνευθούν πριν ξεσπάσουν, αλλά τα κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν πονοκεφάλους ή διπλή όραση. Όταν σπρώχνουν, θα μπορούσε να ανταποκριθεί στο τραύμα του κεφαλιού ή να αυξήσει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης.

    Παράγοντες κινδύνου

    Οτιδήποτε βλάπτει τα αιμοφόρα αγγεία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ενός ατόμου για ανεύρυσμα. Οι παράγοντες κινδύνου μπορούν να περιλαμβάνουν:

    • Υπερβολική πρόσληψη αλκοόλ
    • Υψηλή αρτηριακή πίεση
    • Ηλικία
    • Sex
    • RACE
    • Ένα οικογενειακό ιστορικό εγκεφαλικού επεισοδίου

    Οι ηλικιωμένοι άνδρες και οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει πολλούς ανθρώπους κάτω των 65 ετών.

    Η εγκυμοσύνη, η χρήση αντισυλληπτικών και η θεραπεία αντικατάστασης ορμονών μπορεί να διαδραματίσουν ένα ρόλο για να αυξήσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

    Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο κίνδυνος πρώτου εγκεφαλικού επεισοδίου είναι διπλάσιος για τους μαύρους σε σύγκριση με τους λευκούς. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι ο κίνδυνος του διαβήτη και της παχυσαρκίας είναι υψηλότερος σε μαύρους πληθυσμούς.

    Ένα άτομο που είχε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο άλλου εγκεφαλικού επεισοδίου. Ένα άτομο που έχει βιώσει καρδιακή προσβολή αυξάνει επίσης τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

    Ηπατική νόσο είναι ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου ενός ατόμου. Ένα άτομο που έχει βλάβη στο ήπαρ του μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο αιμορραγίας στο σώμα.

    Τα γονίδια μπορούν επίσης να παίξουν μέρος. Η εγκεφαλική αμυλοειδή αγγειοπάθεια είναι μια γενετική κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει απώλεια εγκεφάλου με την ηλικία. Οι πρωτεΐνες συσσωρεύονται γύρω από τα τοιχώματα της αρτηρίας του εγκεφάλου και αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο άνοιας, εγκεφαλικού επεισοδίου και επιληψίας.

    Διάγνωση και δοκιμή

    Μπορεί να είναι προφανές ότι ένα άτομο έχει αιμορραγία στον εγκέφαλο λόγω των συμπτωμάτων του. Οι σαφείς αιτίες και οι παράγοντες κινδύνου, όπως τραυματισμός στο κεφάλι ή προηγούμενο εγκεφαλικό επεισόδιο, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη διάγνωση αιμορραγίας του εγκεφάλου.

    Ένα άτομο θα χρειαστεί συνήθως δοκιμές στο νοσοκομείο για να διαγνώσει αιμορραγία στον εγκέφαλο. Το πιο συνηθισμένο είναι μια CT σάρωση, όπου μια σειρά ακτίνων Χ δημιουργούν μια 3D εικόνα του εγκεφάλου.

    Στην περίπτωση ενός ανευρύσματος, ένας γιατρός μπορεί να εισάγει μια βαφή στα αιμοφόρα αγγεία που θα εμφανιστούν σε μια ακτινογραφία για να τον εντοπίσουν.

    Μια οσφυϊκή διάτρηση μπορεί επίσης να ελέγξει για σημάδια αιμορραγίας. Ένας γιατρός θα πάρει ένα μικρό δείγμα υγρού από το κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης με βελόνα.

    Εάν αυτές οι δοκιμές δείχνουν ότι ένα άτομο είχε αιμορραγία στον εγκέφαλο, οι δοκιμές παρακολούθησης μπορούν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός σχεδίου θεραπείας.

    θεραπεία

    Οι επιλογές θεραπείας μπορεί να ποικίλουν. Εξαρτάται αν ένα άτομο βιώνει έναν εγκέφαλο, αιμορραγία ή κινδυνεύει για ένα, για παράδειγμα, εάν έχουν ανεύρυσμα.

    Ανεξαρτημένα ανευρύσματα

    Εάν ένα άτομο έχει ανευρύσιμο μη εκτέλεσης, ένας χειρουργός θα εκτελέσει μια διαδικασία πυρόλυσης. Θα χρησιμοποιήσουν έναν καθετήρα για να καθοδηγήσουν μικρά μεταλλικά πηνία στο ανεύρυσμα. Αυτό σταματάει το αίμα να εισέρχεται στο αιμοφόρο αγγείο και το σφραγίζει από την κύρια αρτηρία, για να αποτρέψει το πρήξιμο και να ξεσπάσει αργότερα. Η διαδικασία μπορεί να γίνει αρκετές φορές καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής ενός ατόμου.

    Ένας χειρουργός μπορεί επίσης να εκτελέσει μια διαδικασία αποκοπής, όπου τοποθετούν ένα μεταλλικό κλιπ στη βάση του ανευρύσματος για να αποτρέψει το αίμα να εισέλθει.

    αιμορραγίες εγκεφάλου

    Η άμεση θεραπεία μετά από μια αιμορραγία του εγκεφάλου είναι με φάρμακα. Αυτό μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο και να αποτρέψει τυχόν επιληπτικές κρίσεις που σχετίζονται με το ραγισμένο ανεύρυσμα.

    Εάν ένα ανεύρυσμα προκαλεί την αιμορραγία του εγκεφάλου, ένα άτομο μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για να επισκευάσει το ρήξη του αιμοφόρου αγγείου.

    Τύποι αιμορραγίας στον εγκέφαλο

    Υπάρχουν δύο τύποι αιμορραγίας στον εγκέφαλο: ενδοεγκεφαλική αιμορραγία, όπου η αιμορραγία εμφανίζεται εντός του εγκεφαλικού ιστού και η υποαραχνοειδής αιμορραγία, όπου συμβαίνει η αιμορραγία στην επιφάνεια του εγκεφάλου.

    τραυματισμοί στο κεφάλι που οδηγούν σε αιμορραγία του εγκεφάλου είναι συνήθως υποαραχνοειδείς αιμορραγίες, ενώ η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι μια πιο συνηθισμένη αιτία ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας. Και οι δύο τύποι αιμορραγίας του εγκεφάλου έχουν παρόμοια συμπτώματα.

    Οι αιμορραγίες του εγκεφάλου προκαλούν περίπου το 13% των περιπτώσεων εγκεφαλικού επεισοδίου. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), μια πιο συνηθισμένη αιτία του εγκεφαλικού επεισοδίου είναι όταν εμφανίζεται ένα μπλοκάρισμα στη ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Αυτό είναι γνωστό ως ισχαιμική επίθεση.

    Επιπλοκές

    Μια αιμορραγία του εγκεφάλου μπορεί να έχει αρκετές επιπλοκές και κάποιοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να παρουσιάσουν από άλλες.

    Πρώιμες επιπλοκές

    Ένα ανεύρυσμα μπορεί να σκάσει και πάλι, για να προκαλέσει μια άλλη αιμορραγία. Ο κίνδυνος είναι υψηλότερος στις πρώτες ημέρες μετά την πρώτη αιμορραγία. Τα συμπτώματα είναι τα ίδια με την αρχική αιμορραγία του εγκεφάλου, αλλά είναι συχνά πιο σοβαρά.

    Μετά από αιμορραγία του εγκεφάλου, ένα αιμοφόρο αγγείο μπορεί να σπαστεί και να είναι στενό. Αυτό μειώνει την παροχή αίματος στον εγκέφαλο και μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλική βλάβη. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν υπνηλία και σημάδια παρόμοια με ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

    Το υγρό μπορεί να κατασκευαστεί στον εγκέφαλο μετά από αιμορραγία του εγκεφάλου. Αυτό μπορεί να ασκήσει πίεση στον εγκέφαλο και να προκαλέσει ένα άτομο να έχει πονοκεφάλους, έμετο και θολή όραση.

    Οι μεταγενέστερες επιπλοκές

    Άλλες επιπλοκές μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο για να εμφανιστούν και αυτές περιλαμβάνουν:

    • Προβλήματα με τη μνήμη
    • συγκέντρωση
    • Διαταραχές διάθεσης
    • Αλλαγές συμπεριφοράς

    Outlook

    Σύμφωνα με το Ίδρυμα Ανευρύσματος του εγκεφάλου, όταν ένα ρήγμα ανευρύσματος, ένα άτομο Το ποσοστό επιβίωσης είναι 50%. Ένα άτομο που επιβιώνει μια αιμορραγία του εγκεφάλου είναι επίσης πιθανό να έχει επιπλοκές. Περίπου το 66% των ανθρώπων θα αντιμετωπίσουν νευρολογικά προβλήματα, όπως θέματα με ομιλία ή μνήμη.

    Πρόληψη

    Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει ένα άτομο για να αποτρέψει την αιμορραγία του εγκεφάλου. Ωστόσο, ορισμένοι παράγοντες είναι εκτός ελέγχου τους, όπως η γενετική.

    Βήματα που μπορεί να πάρει ένα άτομο για να αποτρέψει μια αιμορραγία του εγκεφάλου περιλαμβάνει:

    • Τρώγοντας μια υγιεινή διατροφή
    • Μείωση του στρες Αλάτι και λίπη πρόσληψη
    • Σταματά το κάπνισμα
    • Περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ

    Όποιος με διαβήτη μπορεί να διαχειριστεί τα συμπτώματά του με υποστήριξη από ιατρικό επαγγελματία. Τα άτομα με καρδιακές παθήσεις πρέπει να ζητούν συμβουλές για τη θεραπεία. Μπορούν να λάβουν φάρμακα ή να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση για να μειώσουν τον κίνδυνο αιμορραγίας του εγκεφάλου.

    Μάθετε περισσότερα για τις υγιεινές δίαιτες εδώ.

    Περίληψη

    Μια αιμορραγία του εγκεφάλου είναι μια σοβαρή ιατρική κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κάποιος πρέπει να καλέσει το 911 εάν ένα άτομο έχει συμπτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου ή αιμορραγία στον εγκέφαλο.

    Η ανάκτηση είναι δυνατή, αλλά ένα άτομο μπορεί να έχει επιπλοκές. Η στενή εποπτεία από έναν ιατρικό επαγγελματία μετά τη θεραπεία μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου επιπλοκών.

    • Η νευρολογία/νευροεπιστήμη
    • Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.

    share: