Târâtul în jur de 8 luni ajută la dezvoltarea coordonării ochi-corp

Posted on 14-07-2023 , by: totaldigital , in , 0 Comments

Târâtul în jur de 8 luni ajută la dezvoltarea coordonării ochi-corp

4. Reduceți orice consum de alcool

Alcoolul este o substanță controlată dintr-un motiv, și asta pentru că poate avea un impact negativ asupra corpului și minții. Alcoolul este un deprimant și poate avea un efect negativ asupra minții și dispoziției. Cu cât se bea mai puțin, cu atât ar trebui să se simtă mai bine mental.

Dacă te confrunți cu orice comportament care provoacă dependență în legătură cu alcoolul și ai dificultăți în a reduce sau a elimina consumul acestuia, este important să cauți o intervenție de recuperare în modul cel mai benefic pentru a te ajuta să mergi pe o cale mai bună.

5. Reduceți aportul de cofeină

Acest lucru poate fi dificil de tăiat pentru cei care au nevoie de ceașca lor de cafea de dimineață în fiecare zi pentru a se simți funcțional. Cu toate acestea, cercetările au asociat cofeina cu o varietate de afecțiuni de sănătate mintală, de la anxietate la psihoză.

Nu există suficiente dovezi care să sugereze că cofeina cauzează oricare dintre aceste afecțiuni de sănătate mintală, dar cercetările au descoperit că atunci când o persoană se confruntă cu simptome ale unei tulburări de sănătate mintală, consumul de cofeină le poate exacerba simptomele.

6. Fă ceva doar pentru distracția

Toată munca și nicio joacă nu sunt o rețetă bună pentru un corp și o minte sănătoase. O modalitate de a vă asigura că aveți un echilibru sănătos între muncă și distracție este să vă programați cel puțin un lucru de făcut în fiecare zi, doar pentru distracția și bucuria pură pe care o obțineți. Răsfățarea timpului de îngrijire de sine petrecut făcând ceva distractiv este o modalitate perfectă de a-ți îmbunătăți starea mentală generală.

7. Obțineți 10–15 minute de lumină solară directă

Deficitul de vitamina D poate fi asociat cu simptomele depresiei. Una dintre cele mai bune moduri prin care organismul poate absorbi vitamina D este prin lumina soarelui. Pentru a maximiza vitamina D în timp ce vă protejați pielea, este ideal să beneficiați de 10-15 minute de lumina directă a soarelui pe zi înainte de a vă aplica protecție solară. Acesta este timp suficient pentru ca corpul dumneavoastră să beneficieze de soare înainte ca acesta să vă afecteze pielea.

Dacă locuiți într-o zonă care nu este prea mult soare iarna, o lampă solară poate ajuta la reducerea oricăror simptome de tulburare afectivă sezonieră, care implică simptome de depresie în perioadele sezoniere, cum ar fi iarna, când este mai puțin soare.

8. Angajați-vă în interacțiuni sociale pozitive

Fie că zâmbești unui străin sau râzi cu un prieten apropiat, a avea cel puțin o implicare socială pozitivă pe zi poate ajuta la sănătatea ta mentală generală. Adesea, atunci când o persoană se simte rău din punct de vedere mental, ea are tendința de a se autoizolare și de a întrerupe interacțiunile cu familia și prietenii.

Deși poate fi dificil să te implici social, este important să ai experiențe sociale pozitive în mod constant. Cercetările au descoperit că angajamentele sociale și sistemele de sprijin pozitive contribuie la creșterea rezistenței la afecțiunile de sănătate mintală.

9. Luați prebiotice și probiotice

Există mai mulți neurotransmițători, substanțele chimice responsabile de starea de spirit, localizați în intestin decât există în creier. Aceasta înseamnă că este important să aveți un tract gastrointestinal și un microbiom sănătoși. Există o legătură directă între intestin și creier, iar microbiomul le conectează.

Una dintre cele mai bune modalități de a susține un microbiom sănătos este să luați zilnic probiotice și prebiotice. Prebioticele sunt alimentele pe care probioticele trebuie să le consume pentru a rămâne în viață în organism și pentru a sprijini creșterea bacteriilor sănătoase. Când microbiomul intestinal este oprit, poate avea un efect negativ asupra minții și asupra sănătății mintale generale.

10. Susține un echilibru hormonal sănătos

Pe lângă faptul că luați zilnic un prebiotic și un probiotic pentru a susține un microbiom sănătos, este, de asemenea, esențial să vă asigurați că hormonii cuiva sunt echilibrați. Un microbiom sănătos este o modalitate excelentă de a vă asigura că hormonii sunt echilibrați, la fel ca și abținerea de la produse care conțin substanțe chimice artificiale care acționează ca perturbatori endocrini , ceea ce înseamnă că deranjează sistemul endocrin al organismului responsabil de reglarea nivelului hormonal.

Perturbatorii endocrini pot fi găsiți în majoritatea produselor de uz casnic care sunt produse de marile mărci vechi. Pentru a evita perturbatorii endocrini, este important să folosiți produse naturale, organice, fără parfum, care nu conțin substanțe chimice nocive care interferează cu echilibrul hormonal al corpului. Un sistem endocrin dezechilibrat poate duce cu siguranță la simptome ale stărilor de sănătate mintală, cum ar fi tulburările de dispoziție.

Dacă aceste zece obiceiuri zilnice pot fi executate într-un echilibru consistent, vei fi cel mai bine echipat pentru a combate orice simptome ale unei stări de sănătate mintală. Deși nu este recomandat să încercați să dezvoltați toate cele zece obiceiuri simultan, acest lucru poate fi realizat concentrându-vă pe unul sau două la un moment dat, timp de aproximativ trei săptămâni, până când acestea devin a doua natură. Dacă vă confruntați cu orice simptom al unei afecțiuni de sănătate mintală, este important să solicitați imediat ajutorul unui profesionist de încredere și să vă concentrați pe dezvoltarea acestor obiceiuri în tandem cu terapia și orice medicamente recomandate.

Dacă ești un părinte nou, s-ar putea să te întrebi dacă bebelușul tău te poate vedea făcând muțe prostești prin cameră sau dacă ochii încrucișați sunt normali. Vederea sugarului se maturizează rapid de la naștere și este esențială pentru ca bebelușii să atingă etapele normale de dezvoltare. Poate fi dificil să se determine ce modificări ale ochilor sunt normale sau anormale la sugari. Vom analiza unele dintre aceste diferențe în acest articol.

Ce modificări oculare apar în timpul copilăriei?

Sistemul vizual este imatur la naștere și progresează în primii câțiva ani de viață. Această caracteristică este diferită de alte simțuri, cum ar fi auzul (care este complet dezvoltat la nou-născuți).

Perioada critică este perioada din viața unui copil în care conexiunile celulelor creierului sunt mai plastice (capabile să se schimbe și să se consolideze). Dacă creierul nu primește inputul senzorial adecvat în acest timp, abilitățile precum auzul și văzul pot să nu se dezvolte normal. Această conexiune a creierului devine mult mai greu de schimbat pe măsură ce copilul crește.

Perioada critică variază pentru diferite abilități vizuale:

  • Acuitatea vizuală (viziune clară, detaliată) se dezvoltă de la naștere până la vârsta de 5 ani. Acuitatea vizuală de 20/20 corespunde vederii normale pentru adulți, în timp ce 20/200 înseamnă că puteți vedea doar litera mare din partea de sus a diagramei oculare.
  • Stereopsis (percepția profunzimii) se dezvoltă de la 5 luni până la vârsta de 2 ani.
  • Vederea culorilor se dezvoltă în primul rând de la naștere până la 5 luni.
  • Ambliopia (ochiul leneș) este o dezvoltare vizuală anormală din cauza vederii slabe la un ochi sau strabism (întoarcerea ochiului). Ambliopia se poate dezvolta la varsta de cateva luni pana la varsta de 8 ani.

La ce repere de dezvoltare vizuală ar trebui să mă aștept la copilul meu?

Următoarele sunt constatări legate de ochi care apar în primul an de viață.

Naștere

  • Acuitatea vizuală este de 20/400 (concentrându-se în primul rând pe obiecte aflate la 8 până la 10 inci distanță).
  • Se poate fixa pe obiecte.
  • Nu pot urmări obiectele cu ușurință.
  • Poate să apară strabism intermitent (ocazional ochii pot rătăci sau pot apărea cu ochii încrucișați).
  • Acuitatea vizuală se îmbunătățește de la 20/300 la 20/100.
  • Se concentrează pe fețele părinților și face contact vizual.
  • Ochii dezvoltă o aliniere normală.
  • Poate urmări obiectele în mișcare și poate ajunge la ele până la 3 luni.
  • Binocularitatea este detectabilă (ambele ochi urmăresc împreună).
  • Acuitatea vizuală se îmbunătățește de la 20/100 la 20/30.
  • Ochii par drepti și nu există nicio întoarcere a ochilor la 5 luni.
  • Mișcarea ochilor și coordonarea continuă să se îmbunătățească.
  • Se uită la propriile mâini.
  • Prinde și ține obiecte, le poate pune în gură.
  • Ochii se deplasează de la o persoană la alta sau între obiecte.
  • Percepția profunzimii începe în jurul a 5 luni.
  • Vederea culorilor este dezvoltată în cea mai mare parte în jurul a 5 luni.
  • Ochii pot urmări obiecte de aproape și de departe (mai mare de 6 picioare).
  • Întinde intentionat spre obiecte.
  • Târâtul în jur de 8 luni ajută la dezvoltarea coordonării ochi-corp.
  • Recunoaște fețele părinților sau ale altor membri ai familiei.
  • Se uită la obiecte mici, cum ar fi cerealele.
  • Poate judeca distantele si poate arunca obiecte cu mai multa precizie.
  • Se ridică în picioare în jur de 9 luni.
  • Majoritatea bebelușilor încearcă să meargă până la 12 luni.

Monitorizarea acestor etape vă ajută să vă asigurați că dezvoltarea bebelușului dumneavoastră este pe drumul cel bun. Cu toate acestea, este la fel de important să știți ce este anormal și când să solicitați ajutor medical.

Care sunt unele semne ale problemelor oculare la sugari?

Este esențial să monitorizați copilul îndeaproape pentru a vă asigura că nu dezvoltă probleme care ar putea fi complicat de tratat dacă diagnosticul este întârziat sau are efecte permanente asupra vederii.

Unele semne de căutat includ:

  • Strabismul poate apărea intermitent la naștere. În cele mai multe cazuri, ochii se aliniază în câteva luni. O întoarcere constantă a ochilor este un motiv de îngrijorare și trebuie abordată prompt pentru a reduce riscul de ambliopie.
  • Pleoapele căzute pot fi prezente la naștere. Dacă pleoapa blochează vederea copilului, se poate dezvolta ambliopia.
  • Pliurile epicantale sunt pliuri ale pielii ale pleoapelor superioare care acoperă colțul interior al ochiului. Aceste pliuri nu sunt îngrijorătoare și sunt comune la bebelușii de origine asiatică. Cu toate acestea, pliurile epicantale pot face ca ochii să pară încrucișați atunci când sunt drepti. Lăcrimarea excesivă poate indica căile lacrimale blocate sau glaucom congenital. Glaucomul la bebeluși necesită un tratament prompt pentru a scădea presiunea oculară.
  • Sensibilitatea la lumină și tendința de a închide ochii sunt, de asemenea, sugestive pentru glaucom congenital.
  • Încețoșarea ochiului poate indica glaucom congenital, cataractă sau cicatrici corneene. Aceste condiții pot afecta dezvoltarea vizuală.
  • Ochii roșii cu scurgeri sau cruste pot indica o infecție oculară sau un canal lacrimal blocat.
  • Pupilele albe sunt un semn al unui cancer ocular rar, dar agresiv, numit retinoblastom. Aceste tumori se pot dezvolta rapid și se pot răspândi în alte zone ale corpului, așa că este necesară îngrijirea medicală promptă.

Dacă observați oricare dintre semnele de mai sus la copilul dumneavoastră, consultați imediat un pediatru sau un oftalmolog. Detectarea precoce și tratamentul bolilor oculare pot salva vederea sau, în cazurile de retinoblastom, pot salva viața unui copil.

Adenoizii sunt o zonă de țesut din spatele nasului, în partea de sus a gâtului. Sarcina lor este să împiedice bacteriile și virușii să intre în organism prin căile respiratorii. Pe măsură ce copiii cresc, țesutul devine mai mic și practic dispare până la vârsta adolescenței.

Infecțiile și alergiile pot determina creșterea adenoidelor. Această umflare se rezolvă de obicei de la sine, dar poate induce alte simptome sau adenoidele pot rămâne mărite după ce infecția a dispărut.

Pentru mai multe informații, accesați https://active-keto-gummies-official.top/ .

Contents

share: